День народження смайла

День народження смайла 2017: історія свята

Цей радісний символ з’явився ще в далекому 1982 році. 19 вересня професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман вирішив, що на комп’ютері теж можна малювати зображення з допомогою символів. Він запропонував для зображення посмішки можна використовувати всього три різних знака: двокрапка, дефіс і заслони дужку. Тоді цьому великого значення ніхто не надав, але хто ж міг подумати, що з часом смайли стануть настільки популярними.
До речі, якщо вірити історії, то перше повідомлення зі смайлом було знайдено в архівах тільки в 2002 році.
Але, за 30 років свого існування “смайлик” став невід’ємною частиною нашого спілкування в мережі. Адже цей невеликий знак, може передати ті емоції, які словами описати буде досить складно.

Звичайно, з роками смайлкик дуже сильно змінювалися. Раніше, тільки після свого створення, вони були дуже простими. Але з часом ентузіасти примудрялися робити нові й нові електронні лиця, які з часом просто заполонили інтернет. І в честь такого свята, як день народження смайла, ми вирішили показати, як вони змінювалися за 30 років свого існування.

23 вересня в просторі “FreeUA” діти взяли участь у святі до Дня народженню смайла. Весела музика, посмішки шляхом картинок та не тільки, виготовлення брелків та власного смайлу – ніхто із дітей не залишився осторонь. Гарним настроєм діти ділилися зі своїми батьками, залучаючи батьків до активностей в рамках цього свята.

Захід відбувся в ході реалізації проекту “Лінія життя з вірою в себе” за фінансової підтримки БО “ВСЕУКРАЇНСЬКА МЕРЕЖА ЛЖВ” в рамках проекту “Зміцнення спроможності НУО у сфері інтеграції, реабілітації, підтримки та надання послуг внутрішньо переміщеним особам” за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *